Over mij

Mijn naam is Mariëtte van Wissen en ik woon in Heeze en heb daar mijn fijne praktijk. Elke werkdag doe ik wat ik het liefste doe en waar ik goed in ben:

  • het coachen van mensen die vastgelopen zijn;
  • mediaten bij conflicten;
  • relatietherapie geven;
  • EMDR- en hypnotherapeut zijn.
  • En trainingen geven in persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Waarom ben ik er goed in? Omdat ik snel zie waar de kern van de vraag of het probleem zit. En dat is vaak een andere vraag dan die cliënten bij de intake neerleggen. Ik (door)zie snel waar het écht om gaat. Vervolgens kan ik een breed scala aan professionele interventies en hulpmiddelen inzetten. Bijvoorbeeld EMDR bij traumaverwerking. Ik kijk/luister naar een cliënt met mijn ruime ervaring als mediator, (relatie)therapeut en communicatiedeskundige. Ik let bijvoorbeeld goed op woordgebruik van mijn cliënten; hoe ze formuleren. Die (taal)analyse geeft mij namelijk veel informatie.

Hoe onderscheid ik mij van de duizenden andere coaches die je vindt op internet? Ik onderscheid mij door mijn brede en gedegen achtergrond, mijn jarenlange ervaring als mediator en coach en de vele studies die ik heb gedaan. Ik ben geen coach die na vier dagen coach-‘opleiding’ een bordje ‘coach’ op de voordeur heeft getimmerd. Wat ik doe en vertel, is gebaseerd op jarenlange studies, werkervaring en intervisies in beroepsverenigingen. En…ik ben niet bang om te confronteren met scherpe vragen of analyses.

Beroepsmatig stel ik al bijna 40 jaar lang vragen aan mensen: eerst als journalist en daarna als therapeut. Door de juiste vragen te stellen, laat ik mijn cliënten tot inzichten komen. Dat zijn de mooiste momenten in mijn therapeutisch werk; als ik bij cliënten doorbraken creëer. Dán begrijpen cliënten waarom en hoe ze vastgelopen zijn en ook hoe ze (samen) verder kunnen, kortom: hoe ze een leuker en vrijer leven kunnen leiden.

Iedere cliënt voelt zich meteen thuis in mijn gezellige, huiskamerachtige praktijkruimte in Heeze. De meeste cliënten krijg ik dan ook via via, dus via mond-tot-mondreclame. Ik sta bekend als een therapeut die uitgebreid de tijd neemt voor mijn cliënten. Je zit bij mij nooit op een schopstoel en zult op de gang nooit andere cliënten tegenkomen.

Ik hoop je te verwelkomen in mijn praktijk en dat jij bij mij een geweldig, leerzaam en helend traject beleeft.