Mediation bij (echt)scheiding

Mariëtte regelt jullie (echt)scheiding tot en met convenant en (indien nodig) het ouderschapsplan.
In het convenant wordt de verdeling van geld en goederen opgenomen en worden afspraken vastgelegd die voor jullie belangrijk zijn.  

De convenanten zijn juridisch waterdicht en van hoge kwaliteit. Mariëtte werkt daarbij samen met een echtscheidingsadvocate.

Mediation bij familiebedrijven

Mariëtte heeft veel ervaring als bemiddelaar in familiebedrijven. Denk bijvoorbeeld aan conflicten over de opvolging, de verdeling van geld en goederen, conflicten tussen meewerkende familieleden en conflicten over of door de ‘kouwe kant’ die iets vindt van het bedrijf en beslissingen die worden genomen. 

Mediation op de werkvloer

Speelt er een conflict op de werkvloer? Bijvoorbeeld tussen medewerkers, of tussen leidinggevende en medewerker? Mariëtte is een professionele registermediator met veel ervaring. Ze komt snel tot de kern van het conflict en geeft inzichten in de oorzaken. 

Samen wordt intensief gewerkt naar hoe de verhoudingen en de communicatie kunnen verbeteren.  

Familiemediator

Mariëtte van Wissen is gecertificeerd familiemediator. Dat garandeert professionele bemiddeling bij (echt)scheiding.

Zij voert ook gesprekken met het hele gezin, dus met de kinderen erbij. Dan kan het bijvoorbeeld gaan over de nieuwe woonsituatie voor de kinderen, na de scheiding. Maar ook over de nieuwe partner van een van de ouders.

Mariëtte is hierin een ervaren mediator die het belang van de kinderen voor ogen blijft houden, juist als de ouders dat in hun verdriet, woede en frustratie (dreigen te) vergeten. Mariëtte stelt alles in het werk om een vechtscheiding te voorkomen.

Bemiddeling bij elk soort conflict

Hierboven worden drie voorbeelden gegeven van mogelijke bemiddelingen (scheiding, familiebedrijven en werkgerelateerd conflict). Maar Mariëtte bemiddelt ook in familieruzies en ze is een ervaren buurtbemiddelaar. Dus ook gemeenten kunnen haar inschakelen. 

Kosten mediation

De kosten voor mediation/bemiddeling voor particulieren, ook echtscheidingsmediation, zijn 120 euro per uur, ex btw. De kosten voor zakelijke mediation (overheid, bedrijven, organisaties) zijn 140 euro per uur, ex btw. 

Een casus is voor Mariëtte niet snel uitzichtloos. Ze ziet altijd lichtpuntjes en biedt cliënten realistische hoop.

 

Als je samen niet uit een conflict komt, schakel dan professionele hulp in. Mariëtte is onpartijdig en onafhankelijk. Ze komt snel tot de kern van waar een conflict werkelijk over gaat.

Als cliënt van Mariëtte zul je in het pand nooit andere cliënten tegenkomen. In verband met privacy plant Mariëtte haar afspraken ruim in.