Waarbij kan hypnotherapie helpen?

Mariëtte behandelt cliënten met/bij bijvoorbeeld:

 • Rouwverwerking
 • (onverklaarbare) Pijnklachten
 • Stoppen met roken
 • Afvallen (eventueel hypnotische maagband)
 • Stress
 • Angsten en fobieën
 • Het verwerken van trauma’s
 • Depressieve gevoelens
 • Slaapproblemen
 • Werk- en loopbaangerelateerde vraagstukken
 • Seksuele belemmeringen

In hypnose sta je open voor verandering.

Zit je slecht in je vel, ben je verdrietig en in de war door gebeurtenissen uit heden en/of verleden, kortom: ben je vastgelopen? Of wil je bijvoorbeeld afvallen, of stoppen met roken? Dan kan hypnotherapie jou op een snelle en effectieve helpen om inzicht te krijgen in de oorzaak van jouw problemen, of om van je verslavingen af te komen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een trancestaat waarin je zeer gevoelig bent voor (helpende) suggesties. Bijvoorbeeld: ‘Je wilt alleen nog gezond eten’, of: ‘Vanaf nu ben je een NIET-roker, de rest van je leven’.

In hypnose maak je direct contact met je onderbewustzijn. Mariëtte ontdekt met jou samen wat er in jouw onderbewust is opgeslagen aan oude pijn, belemmerende gedachtes, boosheid en verdriet. Met jouw nieuw verworven inzichten kan er, vaak al na één sessie, heling ontstaan die direct invloed heeft op je leven in het hier en nu. Je krijgt daardoor meer zelfvertrouwen, meer energie, je kunt krachtdadig zaken aanpakken, heldere keuzes maken en ervaart minder belemmeringen, angsten en stress.

Wat gebeurt er tijdens hypnose?

Hypnose is een ontspanningstechniek; je bent volledig geconcentreerd op de stem van de hypnotherapeut. Je bevindt je in een toestand van waken en slapen, het maakt je los van de uitwendige omgeving en je gaat helemaal op in jouw innerlijke wereld. Soms ga je terug naar de oorzaak van jouw probleem/trauma. Dat heet regressie en dat kan heftig zijn.

Hypnose is niet mysterieus, noch occult. Iedereen kan leren om te hypnotiseren en de meeste mensen kunnen ín hypnose. Er zijn chirurgen die hun patiënten in hypnose brengen en opereren, zonder dat er narcose aan te pas komt. Op slechts op 10 tot 15 procent van de mensen heeft hypnose geen effect.

Stoppen met roken

(Mail, na één sessie stoppen met roken)

“Hey Mariëtte,
Ongelooflijk: 40 jaar gerookt, 20 sigaretten per dag. Zelfs tijdens de zwangerschappen nooit getopt. Toen jij binnenkwam, stond ik nog in de tuin te roken. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat ik kon stoppen. Eerlijk gezegd, was ik zelfs niet echt gemotiveerd, maar ik wilde de hypnose graag proberen. Na de sessie geen sigaret meer aangeraakt. Af en toe nog moeilijk, maar is goed te doen. Niemand kon geloven dat ik zou stoppen. Maar het is gebeurd: ik ben een NIET-roker voor de rest van mijn leven. Haha, die tekst heb je er goed ‘ingestampt’ tijdens de sessie. Heel bijzonder hoe hypnose werkt.”

Jeugdtrauma

(Mail na twee sessies n.a.v. jeugdtrauma)

“Hallo Mariëtte, Dank voor alle inzichten die ik heb gekregen over mijn jeugd en mijn leven. Ik weet zeker dat dit alles mij verder gaat helpen. Ik vond het zeer fijne gesprekken en de hypnose was geweldig; zoveel ballast opgeruimd uit mijn jeugd en zoveel begrip en inzicht gekregen in personen en omstandigheden. Dank daarvoor!”

Piekeren en slecht slapen

(Mail na sessie tegen piekeren en slecht slapen als gevolg van bepaalde angst)

“Hi Mariëtte,
Ik ben gisteren enorm lekker in slaap gevallen. En ik voel me vandaag heel fijn! De angst die ik had, is compleet weg. Niet een beetje, maar alsof ‘ie niet meer bestaat. Ik ben je zeer dankbaar!”

Mariëtte: “Als cliënten voor het eerst binnenkomen, zijn ze vaak onzeker over de hypnotherapie. Want wat kunnen ze verwachten, is het hocuspocus…? Niets van dat alles en de meesten kunnen niet wachten tot de tweede afspraak.”

 

Mariëtte: “Na een intakegesprek ga je zitten in een heerlijke stoel, dekentje over je benen en als je wilt een kussentje in je nek. Die stoel voelt als een veilige plek. En ik breng je met mijn stem en de verhalen die ik vertel in hypnose.”

Kosten

De kosten voor mijn diensten zijn 95 euro per uur, ex btw. Het gaat om coaching, EMDR, hypnotherapie en relatietherapie.

Mediation/bemiddeling voor particulieren, ook echtscheidingsmediation, kost 120 euro per uur, ex btw.
De kosten voor zakelijke mediation (overheid, bedrijven, organisaties) zijn 140 euro per uur, ex btw.