RELATIETHERAPIE

Relatietherapie

Uw relatie loopt niet lekker. U twijfelt: doorgaan (en dan ‘anders’), of de relatie verbreken…
Coaching, voor u alleen, of voor u en uw partner samen, helpt om helder zicht te krijgen op de oorzaken van relatie- en communicatieproblemen.
Relatieproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben. Veel problemen vallen terug te voeren op u niet (voldoende) gehoord en gezien voelen door de ander.
Relatieproblemen ontstaan vaak door onenigheid over vreemdgaan, geld, ontevredenheid over de communicatie, ontevredenheid over de seksuele relatie, de een maakt carrière en de ander ‘groeit niet mee’, conflicten over het huishouden, zorg voor de kinderen, verhoudingen met/in de (schoon)familie.

Verhalen uit mijn praktijk

  • Het is ook nooit goed
   “We hebben twee jonge pubers en ik heb een drukke baan met veel verantwoordelijkheid. Mijn man doet voor een groot deel het huishouden, althans, dat is de afspraak. Maar als ik thuiskom, heeft hij weinig gedaan. Dan ga ik mopperen en zelf schoonmaken en dan wordt hij boos. Dan constateert ‘ie dat hij ook nooit wat goed kan doen in mijn ogen. Ik kwaad, hij chagrijnig. De kinderen worden er onzeker van, merk ik. We komen zelf niet uit dit patroon.”
  • Ik voel me zo verraden
   “We zijn hier omdat mijn man een paar maanden geleden is vreemd gegaan met een collega van hem. Ik dacht altijd dat we een goed huwelijk hadden maar nu krijg ik ineens van alles naar m’n hoofd geslingerd van wat er allemaal niet deugt aan mij en aan onze relatie. Ik heb daar nooit iets van gemerkt. Ik voel me zo verraden. Maar ook dom. Hans weet niet of hij wil scheiden en ik weet helemaal niets meer.”

Bij ons dreigde een vechtscheiding. Dat wilden we niet. Bij Mariëtte konden we onze emoties kwijt zonder dat het uit de hand liep.
Ik wil graag dat er contact met mij wordt opgenomen:

  dreamstime_xxl_4109482