Scheiden na de vakantie

Bemiddelen: wat is er écht aan de hand?
July 22, 2019
Een harmonieuze opvoeding, zonde ruzie
August 29, 2019

Scheiden na de vakantie

Na de zomer- en kerstvakanties is het altijd druk bij Van Wissen Mediation & Coaching. De beslissing om uit elkaar te gaan, wordt kennelijk vaak in of na de vakantie genomen.

Het is een bekend fenomeen bij echtscheidingsadvocaten, mediators, relatiecoaches, notarissen, banken en makelaars. Natuurlijk was de relatie van de koppels die na hun vakantie uit elkaar gaan, al langer niet bevredigend. En dan toch (nog) enkele weken samen doorbrengen in de beperkte ruimte van een tent, caravan, camper, hotelkamer of vakantiehuisje. Geen ‘vlucht’mogelijkheid naar kantoor, vergadering, sportclub, visvijver of vaste vriendenavond. En wat ze al maanden of jaren voelden (of juist niet meer voelden), wordt dan in de vakantie bevestigd: ‘het’ werkt niet meer, het gevoel voor elkaar is er niet meer, ‘houden van’ is over.

Vervolgens is er een mediator nodig om de scheiding te begeleiden richting vastsellingsconvenant, moet het huis worden verkocht (of blijft een van de twee erin wonen?) Hoe wordt de zorg voor de kinderen verdeeld, hoe wordt de keuken van 25.000 verrekend die een jaar eerder is geplaatst en die de vrouw grotendeels heeft betaald uit haar erfenis van oma? Waar ligt ook alweer dat samenlevingscontract?

Honderden vragen, zo na de vakantie.