Mijn naam is Mariëtte van Wissen en ik doe elke werkdag wat ik het liefste doe en waar ik goed in ben, het professioneel

-coachen van mensen die vastgelopen zijn;
-mediaten bij conflicten;
-relatietherapie;
-hypnotherapie;
-en groepen trainen in persoonlijke effectiviteit en effectief/assertief communiceren.

Beroepsmatig stel ik al bijna 40 jaar lang vragen aan mensen: eerst als journalist en daarna als therapeut. Ik besloot na mijn journalistieke loopbaan met de kunst van het vragenstellen mensen te gaan helpen. Een goede therapeut stelt namelijk vragen en geeft geen adviezen. Door de juiste vragen te stellen, laat je je cliënten tot inzichten komen. Dat zijn belangrijke doorbraakmomenten. Het zijn ook de mooiste momenten in mijn therapeutisch werk; als ik bij cliënten doorbraken creëer in hypnosesessies, in relatietherapie, in coaching en als mediator. Dán begrijpen cliënten waarom en hoe ze vastgelopen zijn en ook hoe ze verder kunnen; een leuker en vrijer leven kunnen leiden.

Zo’n twee dagen in de week werk ik als professioneel trainer persoonlijke ontwikkeling/communicatie. De andere dagen werk ik met cliënten in mijn heerlijke, huiskamerachtige praktijkruimte in Heeze. Iedere cliënt voelt zich daar meteen thuis. De meeste cliënten krijg ik dan ook via via, dus via mond-tot-mondreclame.

Sinds 2021 bied ik hypnotherapie aan. Het is fantastisch om met mensen te werken in hypnose. Mensen die bijvoorbeeld willen afvallen, gestrest zijn, (onverklaarbare) pijn hebben, slaapproblemen hebben, trauma’s en depressies ervaren… Hypnose is voor mij én cliënten een geweldige middel om aan dat soort problemen te werken.

Ik sta bekend als een therapeut die uitgebreid de tijd neemt voor mijn cliënten. Je zit bij mij nooit op een schopstoel en zult op de gang nooit de vorige, of volgende cliënt(en) tegenkomen. Bij het plannen van elke sessie houd ik ruimte voor uitloop.

En wat kan ik vertellen over mijzelf? Ik heb de liefste echtgenoot van de wereld en omstreken en drie hele lieve kinderen en twee geweldige kleinzonen.

In 1997 ben ik gescheiden en bleef toen met mijn drie jonge kinderen achter. Die scheiding en de intens zwar(t)e periode ervoor en erna, zijn voor mij enorm belangrijke life changers geweest, ze hebben mij ontzettend veel inzichten opgeleverd en ook een schitterend nieuw leven. Ik heb toen geleerd keuzes te maken maar ook hoe communicatie werkt. De kennis en ervaring die ik toen heb opgedaan, zijn voor mij belangrijk als mediator, systemisch coach, en als relatietherapeut.

Ik hoop je te verwelkomen in mijn praktijk en dat we samen een geweldig en leerzaam traject beleven.

CV:

Relevante opleidingen

2020-2021:    Opleiding tot hypnotherapeut (Zonnevlecht-opleidingen)
2018-2019:    Opleidingen tot professioneel coach en tot systemisch coach (Systo, België)
2016-2017:    Opleidingen tot registermediator (ICM) en gecertificeerd familiemediator (AMV)
2014-2015:   
Opleiding tot strategisch communicatieadviseur, niveau C (SRM)
1981-1984:   
Academie voor de Journalistiek (Windesheim)

Relevante trainingen (2008-heden)
MHFA: Eerste hulp bij psychische aandoeningen (GGZ/e)
Jaarlijkse deelname aan train-de-trainer dagen bij de Beroepsopleiding Advocaten
Buurtbemiddelaar
Transactionele Analyse
Omgaan met autisme
Omgaan met negatieve gevoelens
The Work, Byron Katie
Debattraining (Nederlands Debatinstituut)
Creatief Denken
Presenteren met humor