Hypnose werkt!

HYPNOSE WERKT, OOK VOOR JOU! Ik merk het elke dag in mijn praktijk aan de reacties van tevreden cliënten. Alle ‘ja maar’-soldaatjes, die verandering tegenhouden, zijn meestal afwezig in hypnose. Dus je staat open voor verandering. In regressie, wat heftig kan zijn, ga je terug om te zien en ervaren wat de oorzaken zijn van je problemen. Regressiehypnose is overigens niet altijd bij iedere cliënt nodig; het ligt aan de vragen en problematiek die we in de intake en gaandeweg de sessie(s) tegenkomen Voordat Zit je slecht in je vel, ben je verdrietig en in de war door gebeurtenissen uit heden en/of verleden, kortom: ben je vastgelopen? Of wil je bijvoorbeeld afvallen, of stoppen met roken? Dan kan hypnotherapie jou op een snelle en effectieve helpen om inzicht te krijgen in de oorzaak van jouw problemen, of om van je verslavingen af te komen.

Hypnotherapie kan jou helpen bij o.a.:
- Rouwverwerking
- (onverklaarbare) Pijnklachten
- Stoppen met roken
- Minder eten (hypnotische maagband)
- Stress
- Angsten en fobieën
- Het verwerken van trauma’s
- Depressieve gevoelens
- Slaapproblemen
- Werk- en loopbaangerelateerde vraagstukken
- Seksuele belemmeringen

Als je aan hypnosetherapie denkt, vergeet dan de showhypnose die je op tv ziet. Hypnotherapie is een serieus coachmiddel om jou effectief te helpen. Je krijgt inzichten in, en werkt aan de oorzaak van je problemen. Belangrijk om te weten: Als je in hypnose bent, heb je (nog steeds) omgevingsbewustzijn: je kunt met mij praten, je hoort geluiden om je heen, en je zult nóóit dingen doen of vertellen die je buiten de hypnose ook niet zou doen of vertellen.

Trancestaat
Hypnose is een trancestaat waarin je zeer gevoelig bent voor (helpende) suggesties. Als hypnotherapeut zijn mijn suggesties vanzelfsprekend helpend en positief. Bijvoorbeeld: ‘Je wilt alleen nog gezond eten’, of: ‘Vanaf nu ben je een NIET-roker, de rest van je leven’.

Wat maakt hypnose nou zo’n effectief en krachtig middel? In hypnose, in trancestaat, maak ik direct contact met je onderbewustzijn. En daar zitten je (oude) gewoonten opgeslagen, je overtuigingen, je emoties (triggers), je zelfbeeld, herinneringen en je eventuele trauma’s. Eigenlijk alles wat jou jou maakt; met alles waar je blij mee bent, trots op bent, maar ook de zaken waar je (veel) last van kunt hebben.

Als hypnotherapeut ontdek ik samen met jou wat er in jouw onderbewustzijn opgeslagen ligt aan oude pijn, belemmerende gedachtes, boosheid en verdriet. Met jouw nieuw verworven inzichten kan er, vaak al na één sessie, heling ontstaan die direct invloed heeft op je leven in het hier en nu. Je krijgt daardoor meer zelfvertrouwen, meer energie, je kunt krachtdadig zaken aanpakken, keuzes maken en ervaart minder belemmeringen, angsten en stress.

Wat gebeurt er tijdens hypnose?
Hypnose is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin je ontspannen bent en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Hypnose is een ontspanningstechniek; je bent volledig geconcentreerd op mijn stem. Je bevindt je je in een toestand van waken en slapen, het maakt je los van de uitwendige omgeving en je gaat helemaal op in jouw innerlijke wereld. In hypnose vertragen de hersengolven door elektrische verandering. Tijdens zo’n trance focust jouw brein zich uitsluitend op innerlijke gedachten en emoties. Blokkades om een vrij en gelukkig leven te leiden, worden weggenomen in hypnose.

Hypnose is niet mysterieus, noch occult. Iedereen kan leren om te hypnotiseren en de meeste mensen kunnen ín hypnose. Er zijn chirurgen die hun patiënten in hypnose brengen en opereren, zonder dat er narcose aan te pas komt. Op slechts op 10 tot 15 procent van de mensen heeft hypnose geen effect. Op het moment dat je in hypnose gaat, ontspant het bewuste brein, waardoor je onderbewustzijn openstaat voor (positieve en helpende) suggesties. De belemmerende ‘ja maar’-houding van je bewuste brein (dat vaak zaken wil tegenhouden omdat het alles wil houden zoals het is), wordt uitgeschakeld tijdens hypnose. Jouw belemmerende bewustzijn krijgt geen, of zo min mogelijk kans in hypnose om belemmerende invloed uit te oefenen.

Heling
In hypnose krijg je inzicht in wat er werkelijk in jouw leven en jouw innerlijk speelt. Zeker als je in hypnose teruggaat (regressie) naar bepaalde indringende gebeurtenissen, kan dat confronterend en emotioneel zijn. Dit soort sessies vraagt veel van cliënten. Maar met de verworven inzichten kan er heling ontstaan. Hypnose kan veel reguliere coachingssessies schelen, omdat je in hypnose meestal snel(ler) inzichten opdoet.

Reacties klanten

"Zoveel ballast opgeruimd"
Twee sessies n.a.v. jeugdtrauma: tafelopstelling en hypnose

Hallo Mariëtte, Dank voor alle inzichten die ik heb gekregen over mijn jeugd en mijn leven. Ik weet zeker dat dit alles mij verder gaat helpen. Ik vond het zeer fijne gesprekken en de hypnose was geweldig; zoveel ballast opgeruimd uit mijn jeugd en zoveel begrip en inzicht gekregen in personen en omstandigheden.
"Voelde me veilig"
Sessie n.a.v. nare jeugdervaringen

Hey Mariëtte, Ik wil je erg bedanken voor de twee sessies. Wat ben je een fijne vrouw waar je je gelijk veilig en op je gemak voelt. Dank!
"Voel me beter en gezonder"
Na de (standaard) 3 maagbandsessies:

Hey Mariëtte,
In de twee weken na de 3e, laatste sessie al 8 kilo kwijt. Geen zin meer in snaaien en ongezond voedsel. Alleen nog 3 gezonde maaltijden per dag en veel water drinken. Voel me zoveel beter en gezonder en ik kan mijn ‘oude’ kleren weer aan. Ongelooflijk: ik ga het rondvertellen.
"Geen sigaret meer aangeraakt"
Eén sessie ‘stoppen met roken’

Hey Mariëtte,
Ongelooflijk: 40 jaar gerookt, 20 sigaretten per dag. Zelfs tijdens de zwangerschappen nooit getopt. Toen jij binnenkwam, stond ik in de tuin te roken. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat ik kon stoppen. Eerlijk gezegd, was ik zelfs niet echt gemotiveerd, maar ik wilde de hypnose graag proberen. Na de sessie geen sigaret meer aangeraakt. Af en toe nog moeilijk, maar is goed te doen. Niemand kon geloven dat ik zou stoppen. Maar het is gebeurd: ik ben een NIET-roker voor de rest van mijn leven. Haha, die tekst heb je er goed ‘ingestampt’ tijdens de sessie. Heel bijzonder hoe hypnose werkt.
"Voel me super"
Na 1 maagbandsessie:

Nu al 2 kilo kwijt en ik voel me super! Ook voel ik me veel minder angstig en gespannen. Thanx, ook voor het heerlijke recept van de smoothie.
"Meer ontspannen"
Na 1 hypnosessie tegen zorgen maken en piekeren:

Ik kan zeggen dat ik echt wel verbetering merk. Ik ben meer ontspannen en slapen gaat veel beter. Nogmaals dank!
"Angst compleet weg"
Sessie tegen piekeren/zorgen maken en slecht slapen als gevolg van bepaalde angst:

Hi Mariëtte,
Ik ben gisteren enorm lekker in slaap gevallen. En ik voel me vandaag heel fijn! De angst die ik had, is compleet weg. Niet een beetje, maar alsof ‘ie niet meer bestaat. Ik ben je zeer dankbaar!

Tarief

Hypnose kost 125 euro per sessie, ex btw. Een sessie duurt 1 tot max 1,5 uur.
Als je geen btw kunt aftrekken, vinden we daar een oplossing voor.

Van tevoren valt weinig te zeggen over het aantal sessies dat je nodig hebt. Vaak brengt een intake wel helderheid daarover. Maar tijdens de sessies kunnen zaken naar boven komen, die jij en ik van tevoren niet wisten, maar waaraan wel gewerkt moet worden.